Bericht versturen
Nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer HOE WERKT EEN CONCRETE POMP?
GEBEURTENISSEN
Contacteer ons

HOE WERKT EEN CONCRETE POMP?

2021-09-07

Recentste bedrijfnieuws ongeveer HOE WERKT EEN CONCRETE POMP?

HOE WERKT EEN BETONPOMP?

De bouwsector is een booming business waarvan de eisen de komende jaren naar verwachting zullen toenemen.Volgens het World Economic Forum groeit de bevolking van de stedelijke gebieden in de wereldmet 200.000 mensen per dag, en al die nieuwe inwoners hebben huisvesting, medische diensten, scholen, transportinfrastructuur en meer nodig.De aanleg van stedelijke infrastructuur om aan de behoeften van een groeiende bevolking te voldoen zal de komende jaren vrijwel zeker zorgen voor een grote vraag naar bouwaannemers en arbeiders.

 

In de bouwsector zijn efficiëntie en betrouwbaarheid van groot belang.Maar bij veel projecten, vooral bij grote, complexe projecten, raak je gemakkelijk achterop.De mondiale adviesgroep McKinsey schat dat een enorme98% van de grootschalige bouwprojectenkostenoverschrijdingen of vertragingen oplopen.En het gemiddelde grootschalige bouwproject loopt uiteindelijk twintig maanden – bijna twee jaar – achter op schema.

Om dit soort problemen te voorkomen, is het absoluut noodzakelijk om de beste en meest efficiënte apparatuur op de markt te gebruiken.Als het gaat om het storten van beton,beton pompenbieden aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie en gebruiksgemak.

 

DE WETENSCHAP ACHTER BETONPOMPEN

 

Wat is een betonpomp?Een betonpomp is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om vers gemengd vloeibaar beton over te brengen naar de locatie op een bouwplaats waar het nodig is.Het werkt met behulp van een kleppensysteem en de basisprincipes van de hydrauliek.

 

Wanneer beton nodig is, mengt een mengwagen eerst beton in zijn roterende trommel.Vervolgens giet de vrachtwagen het vloeibare beton in een trechter, die het beton blijft roeren zodat het niet stolt.Van daaruit zuigt de betonpomp het vloeibare beton via een klepsysteem uit de trechter en naar de plaats waar het moet worden neergelegd, soms met behulp van hulpslangen.

 

De interne werking van een hydraulische betonpomp met twee cilinders bestaat doorgaans uit twee parallelle cilinders.De cilinders hebben aandrijfzuigers die ze in tegengestelde richtingen heen en weer bewegen.Terwijl de ene cilinder naar voren beweegt, beweegt de andere terug.Terwijl de ene cilinder achteruit beweegt, beweegt de andere vooruit.

 

De eerste cilinder, ook wel materiaalcilinder genoemd, trekt beton uit de trechter.De tweede cilinder, de afvoercilinder, duwt het beton uit de pomp op de plek waar het nodig is.De twee zuigers werken samen en trekken afwisselend hun volumes vloeibaar beton naar binnen en naar buiten.De hydraulische stroming die wordt gecreëerd door de continue stroom beton zorgt ervoor dat de twee cilinders heen en weer bewegen.Deze continue stroom is ook belangrijk om te voorkomen dat het vloeibare beton stolt.

VERSCHILLENDE SOORTEN BETONPOMPEN

Betonpompen zijn er in een aantal basisvarianten: lijnpompen enboom pompen.

 

1. LIJNPOMPEN

Lijnpompen pompen vloeibaar beton in slangen op ongeveer grondniveau totdat het beton zijn bestemming bereikt.De slangen bieden de flexibiliteit om door steegjes en rond huizen te slingeren waar de vrachtwagen mogelijk niet kan parkeren.Hieronder vindt u enkele voorbeelden van typen lijnpompen:

Stationaire pompen: Een stationaire pomp, of op een aanhanger gemonteerde pomp, is de meest basale vorm van betonpomp.Het bestaat uit een pomp die op een kleine aanhanger is gemonteerd.Er is een aparte vrachtwagen nodig om een ​​stationaire pomp naar werklocaties te slepen.Ook heeft een stationaire pomp geen giek, waardoor er aparte leidingen of plaatsingsslangen nodig zijn om het beton van de pomp naar de plek te brengen waar het heen moet.Ook is er een aparte plaatsingsboom nodig om het beton nauwkeurig te kunnen plaatsen.

 

Op vrachtwagen gemonteerde statische pomp: Op vrachtwagen gemonteerde statische pompen worden op vrachtwagenbedden gemonteerd, zodat werknemers ze rechtstreeks naar de werkplek kunnen rijden.Dit soort betonpompwagens heeft echter geen plaatsingsbomen, dus er zullen aparte plaatsingsslangen nodig zijn om het beton daar te krijgen waar het heen moet.

 

Vrachtwagenmixerpomp: Dit alles-in-één model is een betonmixer waaraan een pomp is bevestigd, zodat deze rechtstreeks vanuit de mixer kan pompen.Dit model is efficiënt in veel toepassingen, maar vereist een opstelling op de bouwplaats waarbij een grote mengwagen vlak naast de plaats kan worden gereden waar het beton moet worden gestort.

 

2. GIEKPOMPEN

Een giekpomp strekt zich uit door de lucht en pompt het beton daar waar het heen moet.Het heeft een lange, flexibele, op afstand bestuurbare arm die bestaat uit scharnierende delen, en de arm strekt zich uit in de lucht, net als een kraan.Boompompen kunnen worden gebruikt voor moeilijk bereikbare plaatsen waar een lijnpomp niet kan komen, zoals de bovenste verdiepingen van een hoogbouw of appartementencomplex.Ze kunnen ook over huizen en tuinen reiken voor de aanleg van zwembaden in de achtertuin of tuinelementen.Wanneer de giek niet in gebruik is, kan deze voor transport in nette segmenten aan de achterkant van de vrachtwagen worden opgevouwen.

 

Werknemers kunnen dit soort pompen rechtstreeks naar de werkplek rijden, en de plaatsingsboom kan het beton daar plaatsen waar het moet komen, zonder dat er extra slangen nodig zijn.Deze hoge betonnen giekpompen werken snel en kunnen elk gebied binnen bereik van de giek bereiken.Hun gebruiksvriendelijke eigenschappen maken boompompen veelzijdig en populair op bouwplaatsen.

 

De gelede secties van giekpompen zijn er in een paar verschillendeopvouwbare configuraties:

Roll-and-fold: De secties van roll-and-fold-pompen vouwen de ene onder de andere in een krullende beweging.Ze zijn ideaal voor grote open ruimtes, omdat ze voldoende ruimte nodig hebben om zich te ontvouwen.

 

Z en ZZ: De secties van deze pumps vouwen heen en weer als een accordeon.Ze zijn ideaal voor montage door krappe ruimtes en over en onder obstakels, zoals boven een huis en vervolgens onder boomtakken.

RZ: Deze pompen, ook wel multifold-pompen genoemd, hebben secties die een combinatie zijn van rol- en vouw- en Z-secties.

Bij DY Concrete Pumps zijn wij gespecialiseerd in giekpompen.Al onze giekpompen zijn volledig aandrijfbare, op een vrachtwagen gemonteerde pompen met vier, vijf of zes gelede secties voor een superieur horizontaal en verticaal bereik.Al onze vrachtwagens hebben een chassis met drie, vier of vijf assen, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de boompomp.

 

Enkele van de vele modellen die wij aanbieden zijn onder meer:

57 meter 6-delige RZ-klapboompomp (57X-6RZ): Dit is onzevlaggenschipmodelmobiele betongiekpomp voor middelgrote en grote bouwplaatsen.Deze pomp is onze langste en meest productieve.Het ongelooflijke verticale bereik van 56,2 meter en het horizontale bereik van 52,2 meter maken hem ideaal voor hoge gebouwen en extreem moeilijk bereikbare plaatsen, en de zes gelede delen zorgen voor een superieure mobiliteit van 360 graden.Dankzij de afstandsbediening kunt u nauwkeurig en eenvoudig beton plaatsen.

 

43 meter 5-delige RZ-klapgiekpomp (43X-5RZ): dezemiddelgrote betongiekpompis ideaal voor zowel commerciële als woningbouwprojecten.Het verticale bereik van 42,3 meter en het horizontale bereik van 38,3 meter zorgen voor voldoende toegang tot hoge plaatsen, terwijl de compactere vrachtwagenopbouw het parkeren in woonruimtes gemakkelijk maakt.Dankzij de gelede, op afstand bestuurbare arm kunt u gemakkelijk over of onder boomtakken en hoogspanningsleidingen navigeren.

 

33 meter 5-delige ZZ-klapgiekpomp (33X-5ZZ): Dezelichtgewicht giekpompis ideaal voor commerciële en residentiële toepassingen waar mobiliteit een hoge prioriteit heeft.Dankzij de vijf opklapbare gelede secties van deze pomp kan deze pomp allerlei moeilijk bereikbare plaatsen bereiken, en dankzij het kleine formaat kan hij in krappe ruimtes werken, zoals onder bruggen en in binnenruimtes met plafonds van 6 meter. .

 

GEMEENSCHAPPELIJKE TOEPASSINGEN VOOR BETONPOMPEN

 

Waar worden betonpompen gebruikt?Betonpompen zijn geschikt voor gebruik in een breed scala aan bouwtoepassingen.

Funderingen voor het bouwen van platen: Gebouwen die geen kelders hebben, hebben vlakke betonplaten als fundering.Het is essentieel om een ​​solide basis te hebben die geen water binnenlaat en barst of uitzakt.Betonpompen zijn van cruciaal belang, zodat het werk snel en soepel verloopt en het beton terechtkomt waar het hoort te zijn.Zo kunnen er geen oneffenheden in de fundering ontstaan.

Funderingen bouwen met kelders: Voor gebouwen met kelders is het leggen van de fundering ingewikkelder.Betonpompen zoals giekpompen zijn van cruciaal belang, zodat er geen tijdsvertragingen zijn waarin fouten kunnen optreden of een deel van het beton kan uitharden voordat het gereed is.Het gebruik van giekpompen voor kelderfunderingen zorgt ervoor dat het bouwproject op tijd kan worden voltooid.

Hoogbouw: Bij hoogbouw is een giekpomp vaak essentieel vanwege de hoogte en het bereik die deze biedt.Bouwbedrijven kunnen hoogwerkers gebruiken om snel, eenvoudig en veilig beton naar de bovenste verdiepingen te pompen en ervoor te zorgen dat het bouwproces op schema blijft.

 

Snelwegviaducten en tunnels: Snelwegviaducten moeten gemaakt zijn van duurzaam, gewapend beton om de dagelijkse hoeveelheid verkeer te kunnen dragen die er overheen gaat.Rijbaantunnels moeten ook sterk genoeg zijn om niet te bezwijken onder het gewicht van de aarde erboven.Het gebruik van een betonpomp zorgt ervoor dat de klus efficiënt en effectief wordt uitgevoerd.Bij viaducten en tunnels moet er vaak op enige hoogte worden gewerkt, en het gebruik van een betonpomp, vooral een giekpomp vanwege de extra lift, maakt het werk sneller en gemakkelijker.

Bruggen en dammen: Bruggen en dammen moeten groot, sterk en stabiel zijn om het gewicht van zwaar autoverkeer en de intense waterdruk te kunnen dragen.Vooral giekpompen bieden het voordeel dat ze omhoog en uitschuiven, zodat beton snel naar de top van een hoge brug of dam kan worden gepompt.

 

Parkeerconstructies: Parkeergarages bestaan ​​meestal uit meerdere niveaus en het is moeilijk om beton naar de bovenste verdiepingen te krijgen zonder een betonpomp.Met behulp van een betonpomp kan de constructie van een hoge parkeergarage snel en zonder verspilling van arbeid worden voltooid.

Trottoirs en opritten: Bij de bouw van een nieuw huis concentreren veel huiseigenaren zich het meest op het huis zelf.Toch zijn ook de stoep en de oprit essentiële elementen.Sommige huiseigenaren komen in de verleiding om de oprit en trottoirs zelf te storten, maar het inschakelen van een professioneel aannemersbedrijf dat een betonpomp zoals een giekpomp kan leveren, is vaak de beste keuze voor een gladde, stabiele en goed uitgeharde oprit en trottoir.

 

In de grond gelegen zwembaden: Een in de grond gelegen zwembad heeft een betonnen fundering, net zoals een kelder dat doet.Betonpompen, vooral giekpompen, bieden een bijzonder voordeel voor de constructie van zwembaden in de achtertuin.Niemand wil dat er een zware vrachtwagen door de achtertuin rijdt, maar een giekpomp kan gemakkelijk vanaf de straat over het huis reiken en het beton storten met minimale verstoring van de tuin.

 

Patio's en funderingen van tuinhuisjes: Net als bij zwembaden in de achtertuin, zijn patio's in de achtertuin en funderingen van tuinhuisjes perfect geschikt voor betonpompen zoals giekpompen.Boompompen kunnen vanaf de straat de achtertuin in reiken en in een mum van tijd de betonplaten voor deze elementen storten.

Veel van deze toepassingen vereisen het storten van een vlakke betonplaat.Maar hoe lang duurt het leggen van een betonplaat?

 

Het gietproces zelf gebeurt snel – mogelijk in minder dan een uur.Als het beton eenmaal is gestort, moet het een tijdje uitharden.Normaal gesproken is een plaat na 24 uur beloopbaar, maar het zal langer duren voordat het beton volledig is uitgehard.Een algemene vuistregel in de bouwsector is dat dit nodig is28 dagenzodat beton zijn volledige sterkte kan bereiken, hoewel sommige autoriteiten van mening zijn dat het uithardingsproces zelfs nog eerder is voltooid.

 

HOE HEBBEN BETONPOMPEN DE BOUWINDUSTRIE VERANDERD?

Het gebruik van beton dateert uit de Romeinse tijd – beidehet Colosseum en het Pantheonbevatten aanzienlijke hoeveelheden beton – maar tot het begin van de 20e eeuw, met de uitvinding van de betonpomp, was het storten van beton een arbeidsintensieve aangelegenheid.

Betonpompen zijn een dramatisch voordeel geweest voor de bouwsector.Stel je een bouwvakker voor die begin 20e eeuw een kruiwagen vol beton voortduwt en reis na reis na een moeizame, zweterige tocht maakt, totdat hij uiteindelijk de bescheiden hoeveelheid beton heeft gestort die nodig is voor het project.Deze methode is inefficiënt, tijdrovend en arbeidsintensief.De betonpomp zorgt voor een veel gemakkelijkere en snellere manier om beton te verplaatsen.

 

Betonpompwagens zijn bijzonder transformatief geweest in de hoogbouw.Vóór de uitvinding van de betonpomp moesten kranen zware emmers beton de lucht in tillen naar hogere verdiepingen.Een emmer bevat slechts een kleine hoeveelheid beton, dus dit proces was inefficiënt.Moderne betonpompen kunnen veel sneller pompen dan kranen emmers kunnen tillen, en ze zorgen voor een continue stroom beton.Ze maken het ook mogelijk dat het beton rechtstreeks via een plaatsingsboom wordt gestort in plaats van slordig in een emmer te worden overgebracht.

Betonpompen bieden nog vele andere voordelen.Omdat ze continu werken, kunnen ze aanzienlijke hoeveelheden beton tegelijk verpompen.Omdat het beton altijd stroomt, zijn de medewerkers voortdurend bezig en staan ​​ze nooit te wachten tot het beton op een andere manier arriveert.Een betonpomp kan zeer snel worden opgezet en er zijn slechts een klein aantal medewerkers nodig om hem te bedienen.Al deze kenmerken maken betonpompen tegenwoordig tot essentiële gebruiksvriendelijke, efficiënte en tijdbesparende functies op elke bouwplaats.

Bezoek onzeYouTubeLink om de video te zien:☞☞☞Innovaties realiseren

 

 

Achieve Innovations (Changsha) Co., Ltd., is gespecialiseerd in gereviseerde betonpompen en onderdelen, levert klanten alleen betonpompen van hoge kwaliteit, terwijl ACHIEVE klanten en partners levert:
1) Gereviseerde vrachtwagenkranen
2) Gloednieuwe betonpompen
3) Betoncentrales
4) Torenkranen en bouwliften
5) Reserveonderdelen voor betonpompen en betoncentrales

 

U kunt contact opnemen met het ACHIEVE-team via WhatsApp:
+86 189 7589 9860 (Keeway)
+86 135 0746 4139 (Joanna)
+86 180 7516 1689 (Vigoss)
+86 135 0849 0450 (Liu)

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China De Delen van de Putzmeister Concrete Pomp Leverancier. Copyright © 2021-2024 concretepump-parts.com . Alle rechten voorbehoudena.